Voor ondernemende professionals


Zie jij in je werk kansen

en benut je ze ook?

Hou je van verandering

en streef je naar verbetering?


Wat is dat eigenlijk, een ondernemende professional?

Iedereen moet tegenwoordig ‘ondernemerschap’ in het werk laten zien. Maar wat houdt dat in? Wanneer ben je ondernemend? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg bij de term ‘ondernemend’ een duidelijk beeld: ondernemend ben je als je kansen ziet in je werk en daar ook iets mee doet. Als je door het benutten van die kansen waarde toevoegt aan de organisatie. Je hebt mensen die het prima vinden zoals het is: die hun werk goed  uitvoeren, zich gewetensvol van hun taken kwijten, betrouwbaar en verantwoordelijk zijn. Heel waardevol! Elke organisatie heeft mensen nodig die de continuïteit en kwaliteit waarborgen door hun taken altijd goed uit te voeren. Ik zou ze – als ik het een beetje scherp formuleer – ‘beheerders’ noemen. Nogmaals: je hebt ze nodig, zeer zeker. En dan heb je ook mensen die spieden naar mogelijkheden, die geen genoegen nemen met de status quo, maar méér en béter willen. Die kansen identificeren en ze vervolgens ook verzilveren. En die daarbij veel initiatief nemen en de discussie met leidinggevenden graag aangaan. Die mensen heeft elke organisatie ook nodig, en steeds meer, zou ik zeggen. Want in deze wereld blijft niets lang hetzelfde. Verandering lijkt de enige constante, en dan kun je maar beter ondernemende professionals hebben die daarop weten in te springen.

 


Ondernemersvaardigheden: kun je die ontwikkelen?

De term ondernemersvaardigheden is – zoals zo vaak – een containerbegrip waar iedereen een eigen invulling aan geeft. Ik denk dat je vooral moet kijken naar de organisatie waar je werkt en de eisen die deze stelt aan jouw capaciteiten en vaardigheden. Een belangrijke ondernemersvaardigheid kan klantgerichtheid zijn, als je tenminste in jouw positie met (externe of interne) klanten te maken hebt. Andere zijn flexibiliteit, creativiteit, besluitvaardigheid… de lijst is eindeloos lang. Over welke vaardigheden je het ook hebt, ontwikkelen kun je ze allemaal, tot op zekere hoogte. Sommige zullen beter bij je passen dan andere, en daar zul je dus meer vooruitgang in kunnen boeken.


1:1 coaching

1:1 coaching is een goed instrument om ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Samen werken we aan het ontwikkelen van de ondernemersvaardigheden die je in jouw specifieke rol nodig hebt. Zelfinzicht is de allerbelangrijkste vaardigheid die je te ontwikkelen hebt, zowel in je werk als privé. Als je immers niet weet hoe het bij jou functioneert, kun je ook geen verandering bewerkstelligen. Daarnaast is het natuurlijk noodzakelijk dat je de oprechte wil hebt om te veranderen, te ontwikkelen. Zelfinzicht en wil gaan hand in hand. In de coaching werken we veel aan het ontwikkelen van zelfinzicht. Ik confronteer je waar nodig met wat ik bij je observeer en probeer op die manier beweging te bewerkstelligen.


Contact

Zijn jouw ondernemersvaardigheden aan verbetering toe en wil je graag eens een kijkje in de spiegel nemen? Ik ondersteun je graag op je weg naar meer zelfinzicht en ontwikkeling. Als je een mailtje stuurt naar louise@louiseross.nl  neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op en maken we een afspraak.